digital kampanj

koncept för swish

 

Swish expanderar till UK 

Swish ska utöka sin verksamhet till Storbritannien och vill kickstarta framfarten med en digital kampanj, vars primära kanaler inriktas till socialamedier och google.

Mitt koncept

För att nå fram till min primära målgrupp (20-35)  vill jag hålla det, straight, quick and simple, främst med användning av korta filmer. Men samtidigt vara en kampanj med stora möjligheter att dynamiskt testa olika toner och budskap, för att se vilket som funkar bäst. Mitt grundtema för kampanjen är: Coins and change is a problem, the solution is Swish.

Exempel:

Stop rattling your money – Get Swish – Pay easier

Pay without any hassle – Get Swish – Pay easier

Cash was king – Get Swish – Pay easier

Resultat

Kortfilmer med 3 olika budskap i 5 olika format, vars format är optimala för deras utvalda kanaler. Det finns även stora möjligheter att skapa mängder av olika bilder. Har även gjort ut en “Joker” som primärt kan användas för Google App Campaigns, för att göra det ännu enklare att testa olika sorters copy (En film utan text).

filmer

Storyboard

Slutord

Genom att lägga till Voice Over med ett par olika accenter för att rikta annonserna efter ett geografisk perspektiv. Där finns ett stort utvecklingspotential som kan vara riktigt spännande att testa.

Från att ta sig an varumärkets identitet, ta fram en kampanj idé och koncept, produktion och presentation så gjordes hela arbetet under 7 dagar. Ett arbete som Christoffer Blomgren tog fram som ett arbetsprov.