motion + infographic

sumzed

 

Från idé till film

Sumzed erbjuder mjukvara med möjligheter till skärmar du hittar runtom i den fysiska butiken. Dem kontaktade mig och behövde en informationsfilm för att enkelt beskriva sina produkter. Sumzed var då under en rebranding fas och gav mig därför full kreativ frihet. Efter att jag förstått dem och deras mål började jag med att skriva manus. Tanken var göra en stor film som beskriver alla deras 3 produkter, men också gjord så att man enkelt kan dela upp den i 3 mindre delar. 

Byrå

Frilansdesigner – Christoffer Blomgren

Roll

Fullt ansvarig för Design och Art Direction

Efter lite bollande med innehållet till grundmanuset så kunde jag sätta igång arbetet med en storyboard samt att börja illustrera lite styleframes. Detta gör att vi får en väldigt bra överblick över slutresultatet och kan bolla tankar kring både utseende, känsla, rörelser och tempo. Med en fulländad storyboard sparar man in enormt med tid när man väl ska börja animera.

Jag valde att köpa in professionell voiceover samt bakgrundsmusik för att höja kvalitén av produktionen. Sound design med ljud effekter gjorde jag själv med fria assets.

Det blev ett lyckat projekt och kund säger att han är väldigt nöjd.